Amatőr Novellák Tőlünk Neked

2011. április 5., kedd

Nana: Szent Anna Általános Iskola

"Nehéz új lánynak lenni. Főleg a 8. év elején. Mikor már megvannak a klikkek, és te senkit sem ismersz. Megvannak a pletykák, a történetek, rémtörténetek a tanárokról, sztorik a tantermekről. És te ennek a közepébe csöppensz bele. Mindenki néz rád, mint tyúk a piros kukoricára."- gondolja Abigél miközben végigsétál a női mosdó felé vezető folyosón. Ahogy megy nemcsak az osztálytársai bámulják meg hanem a többi osztály tagjai is. Ez egy vidéki suli. Szóval nincsenek itt sokan, így ha jön egy új gyerek akkor tuti, hogy észreveszik és fél éven keresztül bámulják. Ő még nem jár ide fél éve. Még csak az első hónap telt el a suliból. "Már kezdem rossz ötletnek tartani, hogy ide költöztünk. Nem is értem, hogy anyáék miért határoztak úgy, hogy elköltözünk vidékre."- a gondolatok csak úgy cikáznak a fejében. A 8.-at itt kezdte. "Szuper, mi? Szóval most itt sétálok ezen a hülye folyosón ahol még a smároló párocskák is abbahagyják egymás fogdosását, hogy engem jobban szemügyre vegyenek. Elég idegesítő. Ráadásul a női wc-ig vezető folyosó nem olyan rövid." Már csak pár lépés. Végre a biztonságot jelentő ajtó mögött lehet. A női mosdó. Jobbra 3 csap, balra vannak a fülkék. Ahhoz képest, hogy ez egy kisvárosi iskola elég nagy a wc... Kábé, mint a Harry Potterbe. Jó, azért annál kisebb.
Abigél itt sincs teljesen biztonságban. Az osztálya, sőt a suli legnagyobb ribijei, úgy látszik itt gyülekeznek... Pontosan hárman vannak, tisztára, mint a filmekben. Még így év elején kedvesek vele. Nagyjából. "Gondolom, hogy maguk mellé állítsanak." - az elmélkedést egy pillanatra sem tudja abbahagyni.
- Hello, Abigél! - köszönt Viki, a vezető. Tipikus a kinézete: hosszú, dús szőke haj, karcsú derék, nagy mellek és divatos cucok. Ő áll most az egyik mosdókagylónál. A kettő követője pedig gondolom wc-n van.
- Szia. Mindegyik foglalt? - kérdezte Abigél a fülkékre mutatva.
- Ja.- válaszolja, miközben a rágóján kérődzik. Vannak bent még páran. Abigél Őket nem ismeri. De az biztos, hogy a legutolsó wc a sarokban mindig szabad, meg a környéke. Soha sem megy oda senki. Az a fülke most is üres. "Miért ne mehetnék oda? Nem tudok róla, hogy esetleg használaton kívül lenne." El is indul, csakhogy Viki erősen megragadja Abigél kapucniját és visszarántja.
- Megőrültél??!! Nehogy odamenj!! - üvölt rá.
- Most mi van? Miért ne mehetnék oda? - kérdezi értetlenül, és abban a pillanatba teljesen őrültnek is hiszi Vikit. És ez az érzés, hogy Viki nincs magánál csak erősödik azzal ami a következő percekben történik. Kinyílt az egyik wc ajtó és kilépett Viki egyik követője, Zsófi. A lánynak barna, hullámos haja van. Na meg persze az elmarathatatlan divatos öltözék.
- Ő még új. Senki sem mesélte el neki. - nézett sokatmondóan Vikire, aztán egy pillanatra Abigélre.
- Na jó, ki meséli el neki? - kérdezte, a trió harmadik tagja, amint kilépett ő is a wc ajtaja mögül.
- Majd én. - mondta Viki és ránézett Abigélre. "Kezdem azt hinni, hogy el van törve a wc deszka vagy nem működik a lehúzó, vagy mit tudom én." - Szóval. Pár évvel ezelőtt jött egy új lány a suliba. Nagyon emó volt, ezért szivattuk. Mindenki szivatta. Szóval tudod, ilyen kis pancser volt. Mindig ült a sarokban, a padot bámulta, vagy babrálta a papírját. Volt, hogy elég csúnyán kicsesztünk vele, biztos sírt esténként. És egyik nap kizártak mindenkit a klotyóból és még a rendőrség meg a mentők is jöttek. Mindenki tökre izgult, hogy mi történt. Akkor megtudtuk a Kisvárytól meg a Kovácstól, hogy találtak egy hullát a mosdóban. Ott volt az emo csaj abban a wécében elvágott torokkal. - Viki itt már suttogott egy kicsit - És ez elég furcsa, az emók nem a nyakukat szokták vagdosni... De mindegy is. Tiszta vér volt a padló meg minden. - Itt már olyan halkan beszélt, hogy Abigélnek közelebb kellet hajolnia, hogy hallja, még a flegmaság is eltűnt Viki hangjából - A csaj azóta is itt kísért. Biztosak vagyunk benne, hogy visszajár ide. És ezt az egész suli tudja! - Abigél úgy nézett rá, mint egy hülyére szokás, mert ekkor Viki visszavette a flegma stílusát kiegyensedett és ránézett: - Te most azt hiszed, hogy én viccelek?
- Nem viccel! - néz az üres tekintetével Heni, a harmadik tag. "Azt hiszem ennek a csajnak az IQ-ja a föld alatt van jó mélyen."
- Ugyan már! Ez hülyeség! - mondja meghökkenve Abigél. "Mert ez tényleg az. Ugyanmár, azt hitték, hogy beveszem ezt, vagy, hogy megijedek tőle? Na ne nézzenek már madárnak."
- Nem hiszed el? Akkor mi a magyarázatod arra, hogy a csövek zörögnek ott, és a wc néha lehúzza saját magát? - nézett rá azzal a tekintetével amivel azokra szoktak nézni akik szerintük szánalmasak.
- Az, hogy mozognak a csövek még nem jelenti azt, hogy szellem jár abban a wc fülkében... - Mondta neki egyszerűen egy vállrándítással.
- Te annyira hülye vagy! - közli velem Zsófi. "Úgy látszik frappánsabb bessólás nem jutott az eszébe..."
- Istenem, ennyire bénák nem lehettek. Én most bemegyek oda és megnézhetitek, hogy semmi bajom nem lesz tőle! Túl fogom élni minden sérülés nélkül. - Abigél már elég mérges lett az osztálytársai hülyeségétől.
- Ha te meg akarsz halni, nem akadályozunk meg benne! Igaz, csajok? - nézett Viki a gardedámjaira. Azok egyetértően, egyenes háttal helyeseltek.
- Ugyan már! Semmi félelmets nincs benne. - mondta rá Abigél.
- Ha te mondod. Nem a mi bajunk... - válaszol rá Viki és hagyagul kiveszi a rágót a szájából majd a csap alá nyomja. - megvárjuk míg bemész - néz rá kárörvendő szemekkel. Abigél fogta magát és azzal a lendülettel bevágódott abba a wc fülkébe amit már évek óta mindenki messziről elkerül. Először semmi nem történt. Pár másodperc múlva Heni sikított fel amikor az ajtó rezegni kezdett. Abigél verte belülről.
- Engedjetek ki! Segítség! Ez nem vicc!!! - ordibálta ezt Abigél. Viki és a többi csaj ijedten nézett az ajtóra, összebújva. Az ajtó még rezegett amikor megszólalt a csengő. Hangos berregéssel szólította a diákokat arra, hogy térjenek vissza a tantermeikbe. Ám a trió mit sem törődött vele. Mintha meg se hallották volna úgy álltak ott kővé dermedve, az ajtót bámulva. Az ijedség a csontjaikig hatolt. És akor abamaradt. Megszűnt a zörgés. Az ajtó megállt. Úgy tűnt, hogy semmisem történik. Hogy minden csendes marad, eltekintve a folyosón lévő hangzavartól. A kinti zsivaly olyan távolinak tűnt, mintha kilóméterekre lenne ettől a pillanattól. Ez a csend 4 másodpercig tartott, de Zsófiéknak ez is éveknek tűnt. Akkor jelent meg. A vér az ajtó alatt. Lassan, lomhatagon szivárgott ki az ajtó alatt. Hömpölygött kifelé, egyre több tiszta, fehér járólapot bemocskolva. A lányoknak egy szó sem jött ki a torkán. A folyosó már elcsendesedett, a lépések kintről, mint egy bomba robbanása, hatott a trió tagjaira. Kinyílt az ajtó és Tölgyessy tanárnő teste jelent meg az ajtóban.
- Maguk mér nincsenek az órán? - kérdezte a szigorú hangjával a fizika tanár. Heni élettelenül mutatott a vértócsa irányába. A tanárnak is elakadt a lélegzete.
2 óra múlva megjelenik a rendőr, hogy kihalgassa Vikit, Zsófit és Henit a történtekről.
- Tessék megmondani,  mi történt a lánnyal? - kérdezi még mindig a sokk hatása alatt lévő Zsófi. A rendőr nyugodtan válaszol (nem csoda, hiszen mindennap vannak gyilkosságok)
- Elvágták a nyakát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése